Föd med doula

En doula är en person som ger dig som ska föda barn kontinuerligt emotionellt och praktiskt stöd inför, under och efter födseln. Jag har varit doula sedan 2003 då jag gick ODIS doulautbildning. Min yngste son är född med doula.

När jag doular ser jag till den födande kvinnans behov och hjälper också partnern med att stötta kvinnan. Jag blir ofta en länk mellan paret/mamman och personalen.

Att föda med doula ger trygghet då jag guidar dig och er genom förloppet och är lyhörd för era individuella önskemål. Man behöver inte vara rädd eller ha intentionen att föda helt naturligt för att anlita en doula. De allra flesta av mina doulauppdrag är förstagångsföräldrar men jag arbetar självklart med omföderskor och ensamstående också.

Det finns flera studier som visat på flera goda effekter av att föda med doula. Bland annat minskar antalet kejsarsnitt med hälften, förlossningens längd minskar med en fjärdedel, och behovet av medicinsk smärtlindring går ner med en tredjedel och önskemål om epidural med hela 60%!

Jag tar inget medicinskt ansvar och utför inga medicinska åtgärder eller kontroller.

Sedan 2006 är jag medlem i Doulakompaniet.

Funderar du på att föda med doula?

Kontakta mig

”…upplevelsen och resultatet var det bästa jag har varit med om i hela mitt liv.”

Charlotta Öberg

födde Maya 2005

Vanliga frågor

Hur går det till?

Svar på frågan

Vad kostar det?

Svar på frågan

Vad händer om doulan blir sjuk?

Svar på frågan